مديرعامل مركز اقتصاد مقاومتي حامي با اشاره به نامگذاري ...
دكتر خضرالله حيدرزاده، رييس هلدينگ كشاورزي حامي ( مركز ...
ارسلان زارع سرپرست استانداري استان گيلان در سفر به ...
از مجموع ۲ هزار و ۱۰۰ واحد پرورش دام سبك و سنگين- كشوري ۱۰۰ ...
احداث استخرهاي اين مجتمع از سال 1393 در راستاي اهداف ...
پرورش ماهی خاویار با توجه به کاهش ذخایر طبیعی ماهیان خاویاری در جهان و دریای خزر، یکی از راه حلهای بسیار موثر جهت افزایش تولید گوشت و خاویار، آبزی پروری میباشد. پرورش خاویار یک فرصت سرمایه گذاری جذاب با توجیه اقتصادی مناسب است.
پرورش ماهی خاویار در صورتی که به مرحله خاویاری برسد و همچنین مجوز صادرات هم داشته باشند سوددهی بسیار زیادی دارد.
1- دمای مناسب آب جهت پرورش 15 تا 27 درجه سانتی گراد می باشد، بدیهی است كه در دمای زیر 6 درجه سانتی گراد تغذیه متوقف و رشد بطئی می گردد و بهترین دمای رشد برای این گونه 21-19 درجه سانتی گراد می باشد. 2 – میزان شوری مناسب آب جهت پرورش بین 10-4 گرم در لیتر آب است لیكن در شوری های حدود 18 گرم نیز پرورش انجام شده است 3 – میزان اكسیژن محلول مناسب 8-6 میلی گرم در لیتر آب، دی اكسید كربن به میزان كمتر از 10 میلیگرم در لیتر آب استخر و PH آب بین 7 تا 5/8 می باشد. 4 – وجود آب به میزان 30-50 لیتر در ثانیه، در پرورش متراكم جهت تولید 10-5 تن ماهی در سال كافی می باشد.
معمولاً پرورش دهندگان ماهی به صورت مستقل کار می کنند و عمدتا از درآمد آن راضی هستند. شروع به کار و طراحی یک مزرعه پرورش ماهی خاویار اصولی را می طلبد که رعایت آنها منجر به دستیابی حداکثری تولید می شود؛ مواردی از جمله: • جانمايي دقیق و صحیح محل احداث پروژه • استفاده از طراحي استخرهاي پرورش به شيوه مدار بسته • استفاده از آب برگشتی تا حداکثر ممکن • استفاده از حداقل مصرف انرژی • طراحی بر اساس ماژولهای جداگانه (به دلیل امکان احداث چند مرحله ای ،مدیریت آسانتر ،عدم تسری بیماری احتمالی به تمام مزرعه و …) • هوادهی قبل از ورود آب به استخر • جلوگیری از ریز شده مواد جامد معلق در استخرها • جداسازی آب غلیظ و رقیق در خروجی هر استخر • استفاده از فیلتراسیون چند مرحله ای (هیدرولیکی – فیزیکی – بیولوژیکی – شیمیایی ) • نزديكي مزرعه پرورش ماهی به بازارهای مصرف • استفاده از آب چاه و دوري از آلودگيهاي و استرس هاي رودخانه اي